Mensen vragen me wel eens, waar komt die naam Kurīn vandaan? Vrij vertaald vanuit het Japans betekent het “rein”.  Aangezien Japan een land is wat mij al jaren aanspreekt bleek deze naam in combinatie met de aangeboden therapie dan ook ideaal.

Wat is rein? Voor vele mensen heeft rein een andere betekenis. Toch komt het in de essentie op hetzelfde neer, iets puurs. Mensen willen zich rein voelen door hun hoofd leeg te maken. Of mensen willen zich rein voelen door hun lichaam weer in balans te brengen. En dat is wat ik met Kurīn wil bereiken.

Ons lichaam en geest zijn één en daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door de drukte die we elke dag ervaren in werk- of privé situaties, zijn we echter vaker met ons hoofd bezig en hierdoor veel minder bewust van ons lichaam en ons gevoel. De draagkracht en draaglast raken uit balans. Ons lichaam zal signalen afgeven zoals spanning in rug en nek, vermoeidheid en pijnklachten of zelf stress (burnout). Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden en op te slaan, maar kan deze ook weer los laten. Een goede massage (soms in combinatie met stress counseling) kan hierbij ondersteuning bieden.

Geïnteresseerd? Maak gerust een afspraak om nader kennis te maken.

Met vriendelijke groet,

Roy

Kurīn Lelystad

Aanbevolen artikelen