Toevallig kwam dit weekend de vraag, “Roy als ik mij laat masseren, moet ik dan helemaal naakt op de tafel gaan liggen?” Hier even een korte uitleg.

BH

Als u het prettiger vindt, mag u een bh nog even aanhouden als u op de massagetafel gaat liggen. Maar hij moet daarna wel los voor het masseren van de rug en schouders. Na de behandeling wordt deze weer vastgemaakt.

Onderbroek

U mag uw onderkleding aanhouden als u dat wilt. Hoewel het bij een behandeling van de bilspieren handiger is als er geen ondergoed in de weg zit, is er ook wel een oplossing voor de situatie mét slip of string. Let dan even op de volgende punten:

Als de rug wordt gemasseerd ligt er een badlaken/sauna doek over de benen en billen. De rand van de handdoek wordt in de boord van het ondergoed gevouwen, zodat daar geen olie aan komt. Bij massage van de lage onderrug, worden de boord en handdoek wat naar beneden geschoven.
Bij massage van de achterkant van de bovenbenen zal het ondergoed wat omhoog worden geschoven i.v.m. de aanhechtingen van de spieren bij de billen. Dat is geen probleem bij wijd ondergoed of een string, maar gaat moeilijk bij een strakke (heren)slip met nauwe pijpen.

Bovenkleding

Het dragen van bovenkleding is over het algemeen niet handig. Maar bij massage van alleen de benen kunt u best een shirt aanhouden en bij massage van alleen schouders en nek is een broek ook geen probleem.

 

Schoenen moeten in ieder geval uit op de massagetafel.

 

Wij zullen u nimmer verzoeken volledig naakt op de massage tafel te gaan liggen.

Aanbevolen artikelen