Stress door werk kan een reden zijn om meer alcohol te gaan drinken. Je gebruikt alcohol dan om te ontspannen. Het probleem is dat alcohol op korte termijn werkt als demper van stress. Je voelt je meer ontspannen. Probleem is dat overmatig alcoholgebruik op lange termijn juist meer spanning veroorzaakt. Bovendien treedt voor het ontspannende effect tolerantie op: je hebt steeds meer alcohol nodig om de spanning weg te drinken. Terwijl de oorzaak van de stress niet aangepakt wordt. Daardoor krijg je alleen maar meer stress en zo kan een vicieuze cirkel ontstaan die moeilijk te doorbreken is: je voelt je gespannen, gaat alcohol drinken, voelt je extra gespannen, gaat nog meer alcohol drinken.

Wist u dat…

21 procent van de beroepsbevolking  excessief drinkt of overmatig alcohol nuttigt. Excessief drinkende vrouwen drinken meer dan 35 glazen alcohol per week. Excessief drinkende mannen drinken meer dan 50 glazen alcohol per week. De kans is groot dat mensen die excessief of overmatig alcohol drinken op termijn problemen krijgen op het werk en/of privé.

Counseling

Heb je last van stress en ben je daardoor meer alcohol gaan drinken? Wij bieden een laagdrempelige vorm van hulp die je in eigen tijd en thuis kan doen. Daardoor ben je niet gebonden aan kantoortijden. Samen zoeken we naar de oorzaak van de stress en proberen deze samen op te lossen.

 

Aanbevolen artikelen