Je kan zo overspoeld worden met activiteiten dat je helemaal geen tijd meer overhoudt. Dit kan problemen veroorzaken in je relatie en met je hele familie. Hoe meer tijd je besteedt aan andere dingen, hoe minder tijd er is voor je familie.

Onderzoek heeft aangetoond dat stress op het werk gekoppeld is aan ongelukkig zijn in het huwelijk/relatie. Wees geen workaholic door te kiezen om contact te houden door middel van smartphones, e-mails en andere vormen van technologie. Dit kan ertoe leiden dat je partner zich eenzaam voelt en het zal je relatie kwetsen.

Ouders kunnen het gevoel krijgen dat het bijhouden van schema’s van elk gezinslid een full-time baan is. Het plannen van de activiteiten voor kinderen en het brengen naar sportactiviteiten, hobby’s enz. kan teveel worden. Om een burn-out voor het gezin te voorkomen, houd de tekenen van stress in de gaten en verminder de activiteiten als dat nodig is.

Het soort man, vrouw, moeder, vader, vriend of vriendin je bent, blijkt uit je daden en je houding. Wees waakzaam van lange periodes van eenzaamheid, depressie of stemmingswisselingen bij jezelf of bij je partner. Als je deze symptomen hebt, wees dan bereid om te helpen of hulp te krijgen. Probeer elke dag bewust te zijn van je eigen emoties en de emoties van je partner. Verander de dingen in je leven, of in je relatie die je kan veranderen en accepteer de dingen die je niet kunt veranderen.

Stress kan in vele vormen komen. Probeer te onthouden dat iedereen anders kan omgaan met stress. Met andere woorden wat de ene persoon helemaal gestrest maakt, kan voor een andere persoon gemakkelijk te verwerken zijn. Er is geen wondermiddel voor de stress die optreedt in je leven, maar je hebt wel de keuze over de manier hoe je hierop reageert. Jij en je partner samen kunnen ervoor kiezen om jullie gedachten en gedrag te controleren. Kies ervoor om de effecten van stress te verminderen door te communiceren met elkaar

Wees je bewust van de stressoren in je leven en laat ze jou en je partner niet uit elkaar drijven.

Communicatie zorgt er ook voor dat je partner uit de eenzaamheid wordt gehaald, het bouwt vertrouwen, toont betrokkenheid en kan ervoor zorgen dat je de zware lasten die je voelt kunt loslaten. Wees vriendelijk, zorgzaam en toon genegenheid. Wees je bewust van de stressoren in je leven en laat ze jou en je partner niet uit elkaar drijven.

Aanbevolen artikelen