Na een goede massage voel je je verfrist en opgeladen, zowel geestelijk als lichamelijk. Naast ontspanning biedt een massage nog andere voordelen.

Pijn verlichtend
Een massage kan helpen bij het verlichten van pijn. Wanneer spieren overbelast zijn, produceren ze afvalproducten zoals melkzuur. Massage zet de spierstofwisseling aan om deze stoffen af te voeren. De manuele druk op de huid zet namelijk de bloedsomloop aan het werk waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren worden getransporteerd. Vermoeide, pijnlijke spieren herstellen zo veel sneller.

Een mooiere huid
Ook de huid wordt mooier van een massage: de vetklieren gaan beter werken en de verbeterde bloedtoevoer heeft een versterkend effect op de huidcellen. De huid krijgt letterlijk een roze, gezonde gloed.

Tegen stress
Het masseren heeft tenslotte ook een positieve invloed op de aanmaak van de comforthormomen endorfine en serotonine (geeft een geluksgevoel). Daarnaast verlaagt het de aanwezigheid van het hormoon stresscortisol. Door die specifieke plekken te behandelen waar stress zich ophoopt ontstaat er meer rust in het lichaam.

Genoeg redenen om een massage te boeken, toch? Reserveer dan snel een plaatsje!

Aanbevolen artikelen